Gezinstherapie

 


Er zijn vele redenen waarom gezinnen niet samen kunnen leven. Het kan echtgenoten kapot maken en relaties verbreken. Het kan het verantwoordelijke element binnen het gezin en tussen de leden van het gezin vernietigen. En dan ondergaan veel gezinnen de ellende van dit steeds weer opnieuw te doen. Bovendien vergeten ouders en kinderen zelfs een tijdje de reden waarom ze een gezin zijn – en dan ontwikkel je ook schuldgevoelens, ook al zijn die niet echt waar. Het kan jou en iedereen om je heen echt veel goed doen. Het gevoel over de familieblues en de onaangename gevoelens heen te moeten stappen kan ook gezond zijn. Dit is waar gezinstherapie om de hoek komt kijken.

Gezinstherapie, ook bekend als familiekaraktertraining of familierelatietherapie, kan vooral nuttig zijn wanneer er een breuk is tussen u en uw partner. Dit is een ernstige zaak en u moet als partner uw deel doen om het op te lossen. Waarom gaat u niet gewoon met pensioen en ontspant u zich? Helaas leven veel Amerikanen elke dag met spanning en problemen vanwege de belabberde kansen op een baan die hun geboden worden. Zelfs zonder een fatsoenlijke baan zijn er tegenwoordig nog kansen om iets met je handen te doen en dit kan je leven veranderen. Heb je er ooit aan gedacht om naar een andere plaats te verhuizen waar je mensen kunt helpen die arm zijn en het moeilijk hebben om te leven? Armoedig leven is niet gelukkig, dus waarom zo’n leven leiden? Volgens mij is er een familiebehoefte, en dat is het hebben van een gezin. Oud worden is niet gemakkelijk, dus je moet jezelf niet het zoveelste slachtoffer laten worden van de ellendige lasten van de ouderdom. Familiebanden zijn heel belangrijk om de familiegeest te creĆ«ren en te versterken. Daarom moet u, hoe veeleisend het ook is om een ouder te zijn, ernaar streven om sterk te zijn en in de buurt van uw kinderen te zijn. Dit is heel belangrijk. Je bent misschien niet zo oud als zij nu zijn, maar je zult zeker iets te geven hebben aan andere mensen.

Gezinstherapie is niet alleen bedoeld om de huwelijksrelatie van beide echtgenoten te verbeteren, maar is ook belangrijk voor andere relaties binnen het gezin. Iedereen in het gezin moet met elkaar kunnen opschieten. Misschien ben jij wel de enige persoon waar ze op kunnen rekenen. Kijk, ook al zijn jullie nu allemaal oude mensen, jullie zijn nog steeds familie. Er is nog steeds een plaats voor je. Plus, sommige nieuwe dingen die je leert over het leven van je kinderen. Kleinkinderen zullen je zeker zien als hun overgrootouder, dus is het net zo belangrijk om er ook voor hen te zijn. Vergeet niet dat ze willen weten dat je aan hun kant staat, zelfs als ze allemaal volwassen zijn, kinderen en ouders.

Het huis is waar de meeste gezinnen het grootste deel van hun tijd doorbrengen, dus het gezin is waar de meeste stressvolle momenten van het leven toeslaan. Dit kan geweldige counseling zijn die je zal helpen je emoties en gedachten onder controle te houden. Je kunt verschillende dingen te weten komen die te maken hebben met het ouderschap en hoe je daarmee om moet gaan en ook wat voor dingen je je kinderen kunt opleggen en ze onder controle kunt houden. Het zal belangrijk zijn in je leven om te weten hoe je je kinderen veilig kunt houden. Enkele dingen die je kunt doen zijn: laat ze niet naar pornografie op het internet kijken, ook al weet je dat ze ernaar op zoek zijn! Laat hen ook weten dat het verkeerd is. Laat ze weten dat je hun schoolleven steunt, en dat je meegaat als ze op schoolreisjes zijn.

Als kinderen opgroeien, wees er dan bij als ze in de gevaarlijke wereld van drugs en misdaad terechtkomen. Je relatie met hen zal in het verleden blijven, want je bent nog steeds in het leven dat zij ook leefden. Het enige verschil is dat zij al van je weten en jij weet wat er in het verleden is gebeurd. Houd hen veilig door je emoties onder controle te houden en hun vragen eerlijk te beantwoorden. Als je toegeeft aan hun verleiding, dan zullen ze je als een zwakte zien. Als je er niet over praat, dan zullen ze hun eigen zwakte vinden.

Je kunt het leven van je kinderen veranderen door ze veilig te houden en ze te leren van een leven dat draait om het liefhebben van andere mensen. Zolang je dat soort gezinsleven kunt leiden, kun je er in de toekomst zijn.

Lees meer:

Psycholoog Utrecht

Relatietherapeut Utrecht | 720

Gezinstherapie Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.