Coaching Coaching

 

Welkom plons! Coaching gefeliciteerd met het feit dat je lid bent geworden van de ploeg!

Coaching wordt beschreven als een proces waarbij de coach een andere persoon (u of andere deelnemers) helpt om duidelijkheid te scheppen, dilemma's op te lossen en het gewenste resultaat te bereiken. Coaching kan worden gegeven aan individuen of teams in verschillende omgevingen. Denk aan persoonlijke coaching, groepscoaching, spirituele coaching, bedrijfscoaching en opvoedingscoaching. Het is noodzakelijk om te begrijpen en te waarderen wat er bij elk van deze drie verschillende soorten coaching komt kijken.

Begeleiding passend bij individuele behoeften.

In een 34 jaar durend onderzoek ontdekte het Engelse coachinginstituut (International Coaching Federation) dat een meerderheid van de coaches, zowel mannen als vrouwen, ouders zijn. De meeste grote coachingorganisaties hebben trainingsprogramma's voor nieuwe coaches of trainingsklassen die speciaal zijn ontworpen voor nieuwe of toekomstige coaches. Ongrijpbare generaties komen uit alle culturen en culturen zijn zoals ze zijn. Maar zelfs binnen gezinnen kan coaching een groot effect hebben, hetzij om disfunctioneren van het gezin op te lossen, of gewoon om vaardigheden te ontwikkelen. We horen van veel coachende ouders dat hun training erg goed is verlopen, en dan komen er veel nieuwe coaches om te coachen. Ze willen ontwikkeld en gecoacht worden zodat ze net zo goed kunnen zijn als hun vaders of hun klanten.

In dit opzicht is coaching een persoonlijk en individueel proces. Het is niet het gevolg van het feit dat iemand gedegradeerd of buitenspel gezet wordt door iemand die hoger is of "steeds meer" in een hogere positie. Een dergelijke degradatie of ontslag is niet belangrijker dan het coachingsproces. Het is niet relevant voor het persoonlijke coachingproces. We zijn allemaal mensen en we hebben elkaar nodig in ons leven om te leven. De behoefte aan gezinscoaching is vandaag even sterk als ooit.

Wet beschikbaarheid en vereiste vaardigheden.

We leven in een samenleving die gelijkheid, eerlijkheid, onafhankelijkheid en zelfbeschikking bevordert. Ondanks deze positieve eigenschappen zijn er enkele belangrijke factoren waarom we nog steeds in een samenleving leven die geen positieve waarden kan koesteren voor onze getalenteerde, creatieve, gevende individuen. Coaching is misschien wel het enige middel om het zelf in elke generatie te promoten, dat mensen zal aanmoedigen, hen zal helpen te doen waar ze goed in zijn en hen misschien zal helpen zoveel mogelijk te verdienen, om zoveel mogelijk tijd met hun gezin door te brengen en vrienden en laten in dit proces meer van de planeet achter die ze niet zelf hoeven te bouwen zonder enige hulp of steun van anderen. Er is een bijkomend voordeel voor coaching en dus voor zowel kind als ouder om te leren over andere problemen die ze moeten aanpakken, om steeds interessantere mensen te worden, door hun energie, inspanningen, doelen, tijd en geld te concentreren op de prioriteit van zelf.

Hoe leren we?

We leren praten via onze ouders, broers en zussen, vrienden en familieleden. We leren door hun gesprekken te leren. We leren door hun interactie. We leren door hun emoties. We leren de regels die bestaan ​​in de samenleving en in de wereld waarin we leven. Accepteer niet alleen goede en gezonde dingen; altijd uitdagen om te proberen het systeem of principe dat we leven tegen te werken.

Hoe groeien we?

We groeien als gevolg van onze eigen prestaties en mislukkingen, door verlies tijdens ons leven. Als we eenmaal leren met onze vrienden, familieleden en op school en op het werk, bereiken we een zekere mate van ervaring die we de onze noemen. En de aard van ervaring is (zoals we al zeiden) onvermijdelijk, terwijl leren (door anderen en onze eigen fouten) op het punt staat moeilijk te zijn. We herinneren ons misschien onze leraren, maar hoe kunnen we onze eigen fouten onthouden? De uitweg uit de cyclus van herhaalde fouten is om een ​​beroep of hobby te kiezen die ons bezig houdt; iets dat ons in contact houdt met nieuwe mensen en zeker aantrekkelijk, volhardend in onze zoektocht. Ons leven wordt bepaald door de keuzes die we maken en ons leven weerspiegelt alles wat we denken en voelen tegenover onszelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.